Bouwspeeltuin Jeugdland

Lentekriebels Festival 2018

Met meer dan 75 vrijwilligers organiseert Wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard dit vernieuwde en gegroeide festival op zaterdag 19 mei 2018 van 10.30 – 16.30 uur.

Het festival is een ontmoetingsplaats voor bewoners die met elkaar kennismaken met Nieuwegeinse talenten, die op vrijwillige basis optreden op ons podium. Dit jaar spelen, zingen en dansen onder meer 11 leerlingen van het Anna van Rijn College op het podium (waaronder de openingsband The Bonobos)! Er is gedicht-voordracht (Azar). Er zijn Turkse traditionele danseressen (Ozan). En, last but not least, treedt Amado, Nieuwegeinse singer/songwriter, op!

Bezoekers kunnen actief meedoen aan de workshops: moderne dansworkshops (Nikki & Britt), bouwspeelplaats (Jeugdland) collectief schilderen o.l.v. Kunstenaars Centrum Nieuwegein (Mahsjid Djalinoes), tafeltennis clinics (VTV), knuffeldieren voor de kleinsten (IJsselstee), kinderen schminken (Karin en vriendinnen), een creatieve en een hand-verwen workshop verzorgd door cliënten van WIJ 3.0, fotoshoot bij een oldtimer en wandelen met wandelgroep Vreeswijk. SportID is van 10.30-12.00 aanwezig. En de bezoekers kunnen in gesprek gaan met wijkagent Rick-Jan en wijkcoördinator Kees.