Nieuws

Duurzame bouw op Jeugdland

Basisschool Christoffel uit Nieuwegein sloot op vrijdag 24 maart haar projectweek over meten, bewegen en construeren af op Bouwspeeltuin Jeugdland.

Een van de leerlingen heeft zijn hut voorzien van een heus zonnepaneel! Jong geleerd is oud gedaan. De hut is natuurlijk voorlopig nog te bewonderen. U bent van harte welkom!

Wilt u ook met uw school of BSO komen spelen? Neem contact op via info@jeugdlandnieuwegein.nl

UVV Nieuwegein bakt ze bruin

Het bestuur van UVV Nieuwegein heeft Bouwspeeltuin Jeugdland ontzettend verwend. Op het verjaardagsfeest van de UVV – in 2016 werden ze 50 jaar – vroegen ze geld, wat ze gisteren aan ons doneerden.
(zie ook het stukje in de Molenkruier van 8 maart).

Maar zomaar geld geven wilde het UVV niet en daarom kwamen ze pannenkoeken bakken voor alle kinderen en ouders die Jeugdland op 4 maart kwamen bezoeken. Een vers gebakken pannenkoek waar ook nog stroop of poedersuiker op kon. Ze waren heerlijk!

Maar dat was dus niet alles. We mochten een cheque ter waarde van 400 euro in ontvangst nemen. Gina Hartgers, de voorzitter van het UVV, gaf ons de opdracht mee om er iets moois voor de kinderen van te kopen. We werden er stil en blij van.

En alsof de pret niet op kon kregen we ook nog drie spelkleden, twee keer Mens-erger-je-niet en een ganzenbord. Op woensdag 15 maart houden we een spelmiddag en gaan we een lekker potje Mens-erger-je-nieten.

Het bestuur van Jeugdland bedankt het bestuur van UVV Nieuwegein voor de leuke middag en de geweldige cadeaus.