Bouwspeeltuin Jeugdland

Matthijs Hagen krijgt Jeugdlintje

Tijdens het nieuwjaarsfeest op 7 januari 2019 in de Kom heeft burgemeester Frans Backhuijs drie jongerenlintjes uitgereikt aan Sanne Berg, Laura Hulzebos en Matthijs Hagen. De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein.

Burgemeester Frans Backhuijs: “Ik heb heel veel waardering voor de prestaties die deze drie jongeren hebben neergezet. De wijze waarop zij zich inzetten voor onze Nieuwegeinse samenleving is een inspiratie zijn voor andere jongeren en ouderen! Daardoor wordt Nieuwegein een nog fijnere stad om te wonen, werken en recreëren.”

Burgemeester Frans Backhuijs reikt drie jongerenlintjes uit aan Laura Hulzebos, Matthijs Hagen en Sanne Berg.
[foto: Fototeam KenM].

 

Matthijs Hagen 

Matthijs heeft het lintje ontvangen omdat hij, ondanks zijn beperking, altijd klaar staat voor anderen. Door cerebrale parese kan hij de linkerkant van zijn lichaam niet goed gebruiken. Desondanks is hij iedere week actief als jeugdvrijwilliger bij Bouwspeeltuin Jeugdland in Nieuwegein. Daar helpt hij bij de inschrijving van de kinderen, verkoopt koffie, thee, limonade en chips, telt de kassa én is hij de Mascotte van Jeugdland. Matthijs is ook jeugdvrijwilliger bij het Sinterklaasfeest van FC Utrecht. Tot slot organiseert hij momenteel samen met Young Impact een feest voor jongeren mét en zonder beperking in februari 2019.