Binnenkort

Hier vindt u activiteiten die binnenkort plaatsvinden of net hebben plaatsgevonden.


NL Doet 2018: Een terugblik

Mooi weer, een mooie sfeer en heel veel klussen. En aan het eind van de dag is Jeugdland opgeruimder, mooier, schoner, kleurrijker. Een heel mooi resultaat waar met veel mensen vrijwillig aan gewerkt is.

Na een inleiding ging iedereen aan de slag met het afvoeren van het hout naar de grote container. Monique en Marieke, raadsleden van Groen Links, Colette, Ineke, Sirodjini, Geert en Teun, (raads)leden van ChristenUnie, Frank, Angela, René en Nicole, de algemeen directeur en medewerkers van De Keizer Makelaars en verder gasten en vrijwilligers van Jeugdland gingen voortvarend aan de slag. De aanvoer verliep zo goed dat men noodgedwongen, maar ook wel een beetje dankbaar (het is heel zwaar werk en het was heel veel hout) een pauze moest nemen, maar ook vlot daarna weer aan de slag ging met andere klussen. Medewerkers van De Keizer Makelaars gingen een insectenhotel maken. “Toch wat anders dan een koopacte maken”, maar dat weerhield hen er niet van een mooi huis voor allerlei insecten te bouwen.

Ineke Schiltkamp van de ChristenUnie ging Citroenmelisse, Violen, Hebe en nog meer vaste planten in de bloembakken doen. Maar ook de Kersenbomen, Sering, Rododendrons, Skimmia en schijnhulst kregen een plek op en naast de heuvels van de skelterbaan dankzij o.a. Sirodjini, Gera, Marjolein, Inge en Lex. Daylin reeg de vlaggetjes aan een touw, die samen met het nieuwe spandoek weer boven de ingang opgehangen werd door Thijs, Guido en Jaap. Dave hing samen met Lex de kliklijsten op. De picknicktafel werd in elkaar gezet door Stef.

Paul en Teun repareerden de verlengde zit van de glijbaan, een klus die flink wat uren in beslag nam, maar uitstekend werd aangepakt. De kabelbaan werd weer opgespannen en Melanie veegde het KinderzwerfboekStation en de fietsenstalling schoon en vulde een oude kruiwagen met vrolijk gekleurde grootbloemige Violen.

Nog een zware klus, het afvoeren van een grote rubberen bol werd gedaan door Joey, Jonas en Dave. Justin leverde met een enorme trekker met kiepwagen een flinke lading speelzand. De trekker paste maar net door het hek van Jeugdland, maar met uiterste precisie reed Justin, een jeugdvrijwilliger van Jeugdland, de trekker het terrein op en af. Het was indrukwekkend om te zien. De kinderen van diverse vrijwilligers schepten en harkten al dat zand netjes in de zandbak. En zo jong als ze nog zijn, werkelijk waar en petje af, ze hadden ook al geholpen met het afvoeren van het hout. Top vrijwilligers dus! Jonas deed een deel van zijn Maatschappelijke Stage tijdens deze NL Doet en waste o.a. de ramen, wat hij samen met Joey deed. Dat klinkt niet alsof hij erg druk is geweest, maar hij werkte ook mee om de eerder genoemde rubberen halve bol af te voeren en daarvoor had hij al heel veel oud hout naar de container gebracht.

Aan het begin van de middag zat de 40 kuub container vol met afgeschreven hout. Een prestatie van jewelste. Eerst werd er geluncht met soep en broodjes verzorgd door Daylin en ondergetekende. Daarna werden er nog losse stukken hout in de container gegooid en was hij helemaal vol. Ondanks dat hij nog niet helemaal herstelt was van de griep, was Ron, onze beheerder, toch aanwezig. Hij was de spin in het web. Regelde materialen, coördineerde, motiveerde en bedacht de actie ‘Help Ron aan een grotere John Deere’.

Ik vergeet vast om mensen, namen en klussen op te noemen of ik dicht klussen toe aan de verkeerde personen. Mijn excuses daarvoor, maar onze hoop op een mooiere, schonere Bouwspeeltuin Jeugdland aan het begin van het speeltuinseizoen is vervuld en daar zijn we iedereen die meegeholpen heeft om dit resultaat te bereiken erg dankbaar voor!

2018-03-10 José Klein Haneveld, bestuurslid