Visie en Missie

Jeugdland vond en vindt de mogelijkheid voor kinderen om buiten te spelen altijd heel belangrijk. Buitenspelen is gezond en goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Ook verhoogt buitenspelen de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind.
In de toekomst zien we Jeugdland als een plek waar kinderen op een veilige manier in aanraking komen met de natuur. De kinderen kunnen op verschillende gebieden groeien:
Buiten in de natuur en tijdens het hutten bouwen kunnen de kinderen hun grove motoriek stimuleren en hun zelfvertrouwen vergroten. Ze vergroten hun creativiteit en fantasie, dit kan later goed van pas komen.
Binnen, tijdens een van de knutselactiviteiten, wordt de fijne motoriek gestimuleerd.
Tijdens het spelen, buiten én binnen leren de kinderen rekening te houden met elkaar. Dit maakt het makkelijker om samen te werken en nieuwe vriendjes te maken, op school maar ook zeker ook op Jeugdland.

Jeugdland biedt naast natuur en activiteiten een mooie plek voor ontmoetingen, voor kinderen maar ook voor ouders en verzorgers. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, kunnen de ouders/verzorgers genieten van koffie of thee. Voor de kinderen heeft Jeugdland een (gratis) drinkronde.

Doordat de kinderen onder begeleiding van ouders en vrijwilligers spelen, biedt Jeugdland een veilige omgeving. Ook is er altijd EHBO aanwezig.

In de toekomst hoopt Jeugdland haar deuren vaker te openen. Nu zijn we op woensdag- en zaterdagmiddag open, maar we hopen dat de vrijdag ook tot de mogelijkheden gaat behoren. Hiervoor heeft Jeugdland meer vrijwilligers nodig. Dus als u als ouder of verzorger bent en wilt dat uw kind(eren) op een veilige manier kunnen buiten spelen en u dit ook andere kinderen gunt, meldt u dan aan om ons te helpen als vrijwilliger. Dan zorgen wij, samen met u, voor een veilige omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Onze missie is Spelen, (ont)moeten en leren in de groenste speeltuin van Nieuwegein. Minstens net zo belangrijk is: “Stop nooit met spelen! Niet als je 1 bent en niet als je 100 jaar bent!”