Kinderzwerfboek Station

Zwerfboeken? Ja, dat lees je goed!
Dat zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een Kinderzwerfboek Station of… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft.

Jeugdland heeft ook een Kinderzwerfboek Station.

Deze zwerfboeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door. Je laat het achter op school, Kinderzwerfboek Station, in een sportkantine, in een bus of…

Hieronder lees je kort wat je allemaal kunt met een zwerfboek. Behalve lezen natuurlijk!
Als je een zwerfboek hebt gevonden en je wilt meedoen op de website van Kinderzwerfboek, dan moet je je aanmelden. Daarna kun je je boeken uit zwerven sturen of je zwerfboeken volgen.

Als je een zwerfboek vindt, kijk dan naar de sticker op de binnenkant van de kaft. Daar zie je een zwerfcode. Met deze code kun je de zwerftochten van de boeken volgen. Heb je een boek gevonden zonder zwerfcode, dan kun je deze aanvragen.

Staan er boeken in jouw boekenkast die je niet meer leest? Laat ze ook zwerven! Plak er een zwerfsticker op, vraag een zwerfcode aan en leg het boek ergens neer of lever ze in bij een Kinderzwerfboek Station bij jou in de buurt.

Er zijn meer dan 2500 Kinderzwerfboek Stations verspreid over heel Nederland. Iedere dag komt er wel een Station bij. Misschien is er één bij jou in de buurt.