Vrijwilliger worden

Bouwspeeltuin Jeugdland is een stichting die volledig op vrijwilligers draait. Een groep leuke, bevlogen, gezellige mensen die Jeugdland gemaakt hebben of maken tot wat het nu is.

Helpen op Jeugdland kan op veel manieren, omdat er van alles te doen is. We hebben de verschillende werkzaamheden in werkgroepen ondergebracht. Het is mogelijk om in meerdere werkgroepen tegelijk mee te werken.

We werken met een vrijwilligersbeleid en vragen onze vrijwilligers een verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen. Als u werk voor Jeugdland gaat doen waarbij geen kinderen betrokken zijn, wordt in overleg bekeken of de VOG noodzakelijk is. De VOG kan via Jeugdland gratis aangevraagd worden.

Minimaal één maal per jaar organiseren we een vrijwilligersfeest om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Want zonder vrijwilligers is er geen Jeugdland.

De Gemeente Nieuwegein heeft voor vrijwilligers een vrijwilligersverzekering afgesloten.
Meer informatie in deze PDF-folder.

Toezichthouders voor de woensdag- of zaterdagmiddag

Hiervoor zoeken we mensen die met kinderen kunnen werken en hen fijne middagen willen bezorgen. U komt helpen op woensdagmiddag van 13.30-17.00 uur en/of op zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur. Samen met de vrijwilligers coördinator wordt overlegd wanneer en hoe vaak u komt helpen.

Vrijwilligers werkgroep beheer

Hiervoor zoeken we mensen die het terrein, het gebouw en de speelmaterialen en -toestellen willen onderhouden en zo nodig herstellen. U bent handig en niet bang om de handen uit de mouwen te steken of ze vies te maken.
Eenmaal per maand op de zaterdagmorgen komt de werkgroep beheer samen om te werken aan het onderhoud van het gebouw en het terrein van Jeugdland. Samen met de vrijwilligers coördinator wordt overlegd wanneer en hoe vaak u komt helpen.

Vrijwilligers werkgroep creatief

Een creatieve vrijwilliger vindt het leuk om kinderen te begeleiden bij het knutselen of handwerken. Hij of zij is handig en creatief. Samen met de vrijwilligers coördinator wordt overlegd wanneer en hoe vaak u komt helpen.

Organisatorische vrijwilliger

De organisatie van Stichting Bouwspeeltuin Jeugdland Nieuwegein wordt gedaan door het bestuur.
Het bestuur wordt ondersteund door een administrateur kinderbestand, een administrateur verhuur, een vrijwilligers coördinator en een website beheerder.
Voor EHBO en BHV zaken worden wij ondersteund door https://global-care4u.nl/

Vacatures

  • Bestuurslid Beheer.
  • Bestuurslid of coördinator PR en communicatie.
  • Administrateur verhuur.
  • Speeltuin helpers woensdag of zaterdag.
  • Speeltuin helpers groen en klussen.
  • Speeltuin helpers activiteiten.

Wilt u met ons in gesprek of meer informatie over deze vacatures, neem dan contact op via rooster@jeugdlandnieuwegein.nl.