Bouwspeeltuin Jeugdland

* Leuke dingen om te doen 03


Hallo ouder(s) en verzorger(s),
Door het coronavirus kunnen de kinderen niet naar school en wordt er gevraagd om sociale afstand te houden. Ook spelen of knutselen op Bouwspeeltuin Jeugdland Nieuwegein kan voorlopig niet.
Om jullie een beetje te helpen hebben we een paar leuke tips. Voor elke dag eentje en sommige zijn vaker te gebruiken. Veel plezier ermee.

Groeten van Jeugdland

P.S.
Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief via onze site op https://www.jeugdlandnieuwegein.nl/contact/mailinglijst/ Heb je geen belangstelling meer, dan kun je jezelf ook weer afmelden. Bij elke mail die je krijgt wordt aangegeven hoe je dat kunt doen.
Natuurlijk mag je dit berichtl ook doorsturen. Graag zelfs. Dan kunnen veel kinderen en ouder(s)/verzorger(s) er plezier van hebben.


Berenjacht en BierenjachtMisschien heb je er al van gehoord: je kunt in Nederland op berenjacht. Echt waar!
Veel mensen in Nieuwegein zetten een knuffelbeer in hun vensterbank. Kinderen die een ommetje maken kunnen op zoek naar de beren.En ben je niet zo van de beren, dan maak je er bierenjacht van.
Die is dan weer leuker voor de volwassenen 😉

Pasen

Op 12 en 13 april is het Pasen. Hier een paar activiteiten om te maken.

Maak een (paar) mooie Paastekeningen of Paaskaarten en lever ze in bij het bejaarden- of verzorgingshuis in je buurt. Veel mensen zijn nu eenzaam en worden heel blij van een mooie tekening of kaart van jou.

Op de Pinterestpagina van Jeugdland vindt je ideeen om mooie en lekkere dingen voor Pasen te maken. Kijk maar op https://nl.pinterest.com/Jeugdland/pasen/

Wat dacht je van deze broodjes. Koop een pak broodmix en volg het recept op de verpakking. Maak oogjes en oortjes in de bolletjes en je hebt een heel leuk en lekker broodje. Dit is goed te maken voor kleine (met een beetje hulp) en grote bakkers.

Of deze Paashaas knutsel. Verf een houten knijper in je favoriete kleur. Elke kleur mag! Knip uit papier een cirkel waar je een hazensnoet op tekent. Plak die op de zijkant van de knijper. Kijk op de foto hoe het moet. Nu nog een beetje kleur op de oren en je Paashaasje is klaar.


MuziekDe populaire kinderpopster Dirk Scheele is elke dag om 10.00 uur op You Tube te zien met Muziek maken met Dirk, waarin hij zijn publiek leert hoe je zelf muziek kunt maken. Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=wvbAXbxi9zA&feature=youtu.be en doe gezellig mee.

Voor de peuters en kleuters is het lastig om te begrijpen wat er moet gebeuren. Misschien kan K3 helpen met dit liedje over handjes wassen https://www.youtube.com/watch?v=EcWOBLHYCBQ


Techniek

Dit is een coole techniek knutsel van Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. Sonnenborgh laat je zien hoe je je eigen zonneoven van een pizzadoos kunt maken.

https://www.sonnenborgh.nl/thuis-leren-van-de-sterren/zonneoven?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief+april


LezenBij online stripalbum verkoper Yieha bieden ze elke dag twee gratis stripalbums aan. Eentje gericht op basisonderwijs en eentje voor secundair onderwijs/ouder publiek. Ze hebben ook een permanent aanbod aan gratis AVI-strips voor beginnende lezers.
https://yieha.izneo.com/nl/event/1695/leesinuwkot

Mooie boodschap

Inwoners van Utrecht kunnen op een aantal plaatsen een poster ophalen met daarop de mooie boodschap ‘Utrecht, zorg goed voor elkaar’. Dick Bruna is een aantal jaren geleden overleden, maar dit voelt toch wel een beetje alsof hij ons een hart onder de riem wil steken. Ik heb toestemming gevraagd bij Mercis bv, maar helaas mag ik de poster niet gebruiken voor de nieuwsbrief omdat Dick Bruna die poster speciaal voor de gemeente Utrecht heeft gemaakt.
Maar …. ze gaven wel andere leuke tips om met jullie te delen.

Nijntje
Op https://www.nijntje.nl/ staat elke maand een nieuwe kleurplaat. Die kun je online kleuren of printen en offline kleuren. En er is nog meer te doen op de site.
Ook wees Mercis bv me op
https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/tips-voor-thuis/
Hier kun je beweegtips vinden in het kader van het Nijntje beweegdiploma.Dit is een tekening van een klein stukje van de muurschildering op de muur van de fietsenstalling op Jeugdland. Vrijwilliger Christiaan heeft hem voor jullie gemaakt.