Bouwspeeltuin Jeugdland

* Leuke dingen om te doen 04


Hallo ouder(s) en verzorger(s),
Door het coronavirus kunnen de kinderen niet naar school en wordt er gevraagd om sociale afstand te houden. Ook spelen of knutselen op Bouwspeeltuin Jeugdland Nieuwegein kan voorlopig niet.
Om jullie een beetje te helpen hebben we een paar leuke tips. Voor elke dag eentje en sommige zijn vaker te gebruiken. Veel plezier ermee.

Groeten van Jeugdland

P.S.
Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief via onze site op https://www.jeugdlandnieuwegein.nl/contact/mailinglijst/ Heb je geen belangstelling meer, dan kun je jezelf ook weer afmelden. Bij elke mail die je krijgt wordt aangegeven hoe je dat kunt doen.
Natuurlijk mag je dit berichtl ook doorsturen. Graag zelfs. Dan kunnen veel kinderen en ouder(s)/verzorger(s) er plezier van hebben.TIP 25: Zelfportret recept
Wat heb je nodig om een zelfportret te maken? Een spiegel om jezelf te kunnen bekijken, potloden, papier of een schildersdoek en verf, wasco, kleurpotloden of viltstiften voor een beetje kleur op je portret. Hoewel het met houtskool in zwart-wit ook heel mooi wordt. Doe maar wat jij leuk vindt.Ga zitten aan een tafel. Op de tafel doe je een zeil of een groot stuk papier (krant), zodat het niet erg is als je een beetje kliedert. Leg je papier/schildersdoek voor je neer en maak er een tekening van jezelf op met potlood. Bekijk jezelf steeds weer goed in de spiegel. Hoe zien je ogen er uit, welke vorm hebben ze? Heb je een grote of kleine mond en waar begin je haar te groeien? Kijk dus goed! Ben je tevreden met de tekening, dan ga je bekijken of je hem wil kleuren. Dat kan met verf, viltstiften, kleurpotloden of wasco. En als je de tekening liever zwart-wit wil houden, kun je met houtskool werken.
Is je portret helemaal klaar, dan zet je je naam en de datum waarop je hem gemaakt hebt op de tekening aan de onderkant. Dat doen echte kunstenaars ook.

TIP 26: Iets leuks voor een ander

Eerder bij TIP 19 noemden we al dat je een tekening of kaart voor iemand in een verzorgingstehuis kunt maken, maar er zijn natuurlijk nog meer mensen die je graag aandacht wil geven, omdat je niet bij ze kunt zijn of gewoon omdat ze lief zijn. Daar is deze tip voor.

Koop bij het tuincentrum of de bouwmarkt een zakje zaad, doe er een briefje met een berichtje bij en stuur het op. Je kunt bijvoorbeeld radijs-, tuinkers-, goudsbloemen- of worteltjeszaad kopen. Die zijn allemaal goed in pot te kweken. Er is geen tuin voor nodig. Wel een potje, wat potgrond, water, daglicht en natuurlijk liefde.
Zijn de radijsjes, worteltjes en tuinkers groot, dan kun je ze lekker opeten. En de bloemblaadjes van de goudsbloem kun je in de salade, rijst of in de thee doen. Dat ziet er mooi uit. Daar maak je vast iemand blij mee!
Psst: je mag er ook jezelf blij mee maken!


TIP 27: De Natuur in je eigen huis

We noemden in TIP 12 al ‘Beleef de Lente’ van de Vogelbescherming, maar kijk ook eens op de wildcamera van Park De Hoge Veluwe https://www.hogeveluwe.nl/nl/ontdek-het-park/natuur-en-landschap/live-wildcam-het-nationale-park-de-hoge-veluwe.
Of op https://nestkastlive.nl/.En wil je bijvoorbeeld een tijger, krokodil of haai eens goed bekijken en beluisteren in je eigen huis? Met de augmented reality-functie van Google kun je een hele waslijst aan dieren in je huis of tuin plaatsen alsof ze naast je staan. Kijk op https://www.ad.nl/tech/slaat-de-verveling-toe-creeer-je-eigen-virtuele-dierentuin~aeaebc89/ hoe het werkt.

TIP 28: Adopteer een dier

Geen bezoekers, dus geen geld. En heb je geen geld, dan kun je geen eten kopen. Dat probleem heeft Kasteelpark Born in Limburg.
Je kunt helpen door een dier te adopteren. Kijk maar op de site https://kasteelparkborn.nl/het-park/adoptie-dier/
Nu is 600 euro voor een kameel wel veel om van je zakgeld te betalen, maar voor 25 euro per jaar kun je al een baardagaam, cavia, konijn, eend, gans, kip, fazant, kwartel, eekhoorn, agapornis, parkiet, varken, roodwangschildpad, geelwangschildpad adopteren.
Kijk maar of dit iets voor jou is.


TIP 29: Kaarttrucjes van Hans Klok en vriendenHans Klok is een bekende Nederlandse illusionist. Samen met zijn vrienden laat hij kaarttrucjes zien. Kijk maar op https://youtu.be/-jmO0KqogEsTIP 30: Olaf

Sneeuwpop Olaf van Frozen heeft nu zijn eigen korte filmpjes. Onder de naam #AtHomeWithOlaf (thuis met Olaf) komt er elke dag een nieuwe short online.
Kijk maar op https://youtu.be/dL1kDLQ8-kg


TIP 31: Paaseieren versierenEieren versieren is een traditie die je met Pasen doet. Op de Pinterest pagina van Bouwspeeltuin Jeugdland Nieuwegein staan allerlei voorbeelden.
Wat dacht je van een Ninja-ei, een eenhoorn-ei of eieren die er uit zien als een cactus, schildpad of walvis.
Kijk maar eens op https://nl.pinterest.com/Jeugdland/pasen/eieren-versieren/

TIP 32: Paaseierenjacht

Behalve de Berenjacht en Bierenjacht is er dit weekend ook de Paaseierenjacht.
Wil je mee doen, kijk dan op deze site
https://www.nu.nl/uit/6043520/eerste-feestdag-in-isolatie-hoe-vier-je-toch-nog-pasen.html
Er staan nog meer tips op over hoe je Pasen kunt vieren.


TIP 33: Recepten voor de PaastafelMet een paar eieren, sesamzaadjes voor de oogjes, een stukje wortel, een spriet bieslook en een blaadje basilicum maak je samen een lekker hapje.

FIJNE PAASDAGEN
GROETEN VAN BOUWSPEELTUIN JEUGDLAND NIEUWEGEIN